Op Vakantie naar Griekenland

Op Vakantie naar Griekenland

Griekenland is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders, dit is vooral omdat het bijna het hele jaar mooi weer is in Griekenland. Je bent dus bijna verzekerd van zon en hoge tempraturen het hele jaar door! In dit artikel worden een aantal voordelen, nadelen en handigheidjes uitgelegd over Griekenland.

Voor- en nadelen van Griekenland

Griekenland is een populair vakantieland omdat je zo goed als verzekerd bent van hoge tempraturen en lange uren zonneschijn ongeacht in welke periode je van het jaar erheen wilt. Aan Griekenland zitten verschillende voordelen zoals de goede prijs-kwaliteitverhouding. Griekenland is al voor een relatief goedkopen prijs te bereiken met bijvoorbeeld de auto of het vliegtuig en het verblijf en het eten is erg vaak ook erg goedkoop. Echter zitten er aan alles ook nadelen, de populariteit van Griekenland is in het hoogseizoen goed te zien. De populaire Griekse gebieden zijn dat overladen met toeristen. Een ander nadeel waar je erg last van kunt hebben wanneer je op vakantie bent in het hoogseizoen is dat er een sterk watertekort is in Griekenland, de kosten voor een fles water is dan ook een stuk hoger dan in Nederland.

De mogelijkheden in Griekenland

Griekenland barst van de mogelijkheden. Het hele land is zo goed als omringt door de Middellandse zee, wat voor veel mensen perfect is omdat ze opzoek zijn naar een relax vakantie aan het strand. Je kunt op verschillende plekken in Griekenland mooie vakantievilla’s huren waar je vaak met wel 14 personen in kunt verblijven, hier kun je perfect relaxen en genieten van het Griekse zonnetje. Echter is Griekenland ook voor de actievelingen een perfect land omdat er genoeg mogelijkheden zijn tot activiteiten zoals mountainbiken, snorkelen, quad rijden enzovoort. Voor de cultuursnuivers is er ook genoeg te bekijken omdat Griekenland barst van de oude stadjes en dorpjes