Groepsreis wintersport versus individuele reis wintersport

Groepsreis wintersport versus individuele reis wintersport

Door het internet is het aanbod aan reizen en vakanties de laatste jaren flink toegenomen. Niet alleen aan de balie van een reisbureau kunnen mensen een vakantie boeken, maar ook vanuit de luie stoel in de woonkamer. Op de laptop of tablet is het gemakkelijk om even een reisje aan te schaffen. De groepsreis wintersport wordt veel geboekt, maar ook individuele reizen op het gebied van wintersport worden veel aangeschaft. Met individuele reizen bedoelen we reizen met koppeltjes of kleine gezinnen (tot vier personen). Vandaag onderzoeken wij, van Leukste Jongeren Reizen, de verschillen tussen de groepsreis wintersport en de individuele reis wintersport.

Groepsreis wintersport

De groepsreis wintersport is tegenwoordig een populaire variant van de wintersportvakantie. Dat komt omdat het skiën of snowboarden een hele leuke groepsactiviteit is en vaak ook na de piste nog even doorgaat (hiermee bedoel ik natuurlijk het wereldberoemde apres skiën). Voor een groepsreis wintersport worden grotere accommodaties gehuurd, zoals een herberg of groot appartement.

Individuele wintersportreis

Naast de groepsreis wintersport is het natuurlijk ook nog altijd mogelijk om individuele wintersportvakanties te boeken. Mensen die met z’n tweeën gaan skiën of snowboarden of met het gezin. De accommodatie die dan vaak geboekt of gereserveerd wordt is een hotel of ook een appartement. Natuurlijk een kleiner appartement dan bij groepen die een appartement reserveren.

De verschillen

De verschillen tussen de groepsreis wintersport en de individuele vakantie naar een wintersportoord zitten hem vooral in het feit dat de prijzen lager komen te liggen bij groepen. Het totaalbedrag is weliswaar hoger, maar kan gedeeld worden door meer mensen. Dat is bij een individuele reis minder het geval. Ook dat kan natuurlijk door het aantal mensen gedeeld worden, maar je komt dan wel hoger uit.