Activiteiten

Op deze pagina kun je allerlei activiteiten vinden die je kunt doen tijdens je vakantie.

Kroegentocht

De kroegentocht is een populaire activiteit onder jongeren die op stapvakantie zijn. Meestal kun je een kroegentocht doen op één van je eerste dagen van je vakantie. Bekende reisorganisaties van jongerenreizen organiseren namelijk net na wisseldagen deze kroegentochten, om zo de jongeren wegwijs te maken op hun bestemming.

Met een kroegentocht ga je onder begeleiding van reisleiders alle populaire kroegen af op de vakantiebestemming. Meestal blijf je ongeveer een half uur in een kroeg of discotheek, krijg je een gratis drankje of shotje, en ga je vervolgens weer door naar een andere kroeg. Super handig, omdat je zo na één van de eerste dagen al weet welke kroegen je leuk vindt en welke niet!

Bootuitjes

Op veel vakantiebestemmingen is het ook vaak mogelijk dat je een boottripje kunt maken. Je vaart dan langs de kust op een boot met een heleboel jongeren. Op de boot wordt harde muziek gedraaid, kun je onbeperkt drinken (soms ook hamburgers eten) en dat alles voor een vast bedrag dat meestal tussen de €30,- en 60,- ligt. Zeker een aanrader wanneer je mensen wilt leren kennen en wat van de kust wilt zien!

Scooter huren

Wij willen alle jongeren toch wel aanraden om een keer een scooter te huren. Je hoort vaak dat jongeren alleen maar de kroegen en discotheken zien. Zonde natuurlijk, omdat er vaak zoveel moois te zien is in de buurt. Het is dus zeker de moeite waard om een dag een scooter te huren.

Let overigens wel op! In het buitenland gedragen andere weggebruikers zich anders dan in Nederland. Ben dus voorzichtig! Ben je niet zeker van je zaak? Ga dan niet zelf de weg op en laat bijvoorbeeld een meer ervaren chauffeur rijden!

leukstejongerenreizen1